Radek Kašpárek si musel vybrat mezi manželkou a alkoholem. V kuchyni zase létaly pánve a na zaměstnance křičel

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Radek Kasparek
Zdroj: Nextfoto

Šéfkuchař Radek Kašpárek dostal doslova nůž na krk. Tělo i rodina mu dali žlutou kartu, aby sundal nohu z plynu. I přesto je však jeho pracovní nasazení veliké. Jak pracoval předtím? A kdo mu pomohl od alkoholu?

Když otevřel svou restauraci Field, tak mu trvalo 3 měsíce, než si zvolil svého zástupce. V té době prý pracoval od 7 od rána a domů se vracel o půlnoci.

Už není tak výbušný

V rozhovoru pro DVTV řekl, že kdyby nezvolnil, tak by zde již nejspíše nebyl, protože před rokem prodělal slabší srdeční příhodu.

To ho vedlo k rozhodnutí, že musí zvolnit a změnit životní styl. Chodí nyní třikrát týdně cvičit s trenérem Viktorem Šebákem a cítí se lépe.

I po psychické stránce je mu lépe, protože už není tak výbušný. V práci totiž občas bouchl jako papiňák, a pak ho to moc mrzelo. Občas prý létaly v kuchyni pánve a na své zaměstnance křičel.

Zklidnění se prý projevilo i na jeho jídle, protože dříve byla jeho menu přeplácaná. Nyní dozrál a snaží se spíše o minimalismus.

Nejkrásnější dárek k Vánocům

Šéfkuchař promluvil také otevřeně o svých problémem s alkoholem, které ho málem stály rodinu.

Začal pít už v 18 letech, když udělal maturitu a šel na vojnu. Pracoval v kuchyni a měl k alkoholu přístup. Od té doby byl pro něj alkohol na prvním místě.

„Pil jsem proto, že pili všichni,“ uvedl šéfkuchař s tím, že jeho pití nesouviselo s tím, že by před něčím utíkal nebo by tím něco řešil.

Kašpárek vysvětlil, že v gastru pijí vlastně všichni. Je běžné, že si po vydání posledního jídla dají v kuchyni něco k pití nebo jdou poté do hospody.

Svůj boj s alkoholem vyhrál díky své ženě, která mu dala na výběr, že buď ona, nebo pití. Přestal pít před třemi lety. Jeho dcera mu tehdy řekla, že to byl nejkrásnější dárek k Vánocům, jaký jí mohl dát.

„První půlrok jsem měl pomocníka v podobě antabusu, který už teď ale neberu, a absolutně už mě nenapadne se napít,“ prozradil.

Zvolnění? Jak pro koho

A pokud byste chtěli vědět, jak vypadá současný den šéfkuchaře, který zvolnil, tak to řekl v rozhovoru pro iDNES.

„V šest ráno vstanu, jdu si zacvičit, v restauraci jsem pak do večera – zhruba do deváté nebo půl desáté. Teď chystám nové menu na podzim, tak trénuju jídla,“ popsal velmi náročný den, který prý zakončuje večer tím, že si povídá s manželkou.

Zdroje: Stream DVTV, Blesk, iDNES

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články