Domácí hash brown k snídani vykouzlíte z mála, navíc jde o jeden z nejjednodušších receptů

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Hash brown
Zdroj: Shutterstock

Jako malá jsem vždy milovala bramboráky. Babička nám je dělávala často k obědu a my jsme se jich nikdy nedokázali přejíst. A pak jsem jednou ve fast foodu ochutnala hash brown, které je jim vlastně velmi podobné, ale přesto chutná jinak.

Chuť jídla mě uchvátila, a stalo se na čas dokonce mým nejoblíbenějším pokrmem. Chodit na něj ale do restaurace pravidelně mě stálo velké peníze a tak jsem si řekla, že se ho naučím dělat doma.

Jeden z nejjednodušších receptů

Domácí hash brown je na přípravu velmi snadné. Je to snad jeden z nejjednodušších receptů, který jsem se kdy naučila, přesto ale dokáže vykouzlit jídlo, které je naprosto dokonalé.

Pokud si ho chcete připravit i vy, budete potřebovat brambory, cibuli, sůl, pepř a olej na smažení. Já někdy do jídla přidávám ještě sušený česnek nebo červenou papriku, v originálním receptu ale kromě soli a pepře žádné další koření není.

Křupavá bramborová pochoutka

Brambory je ideální mít typu B nebo C. Hash brown samozřejmě uděláte i z jiných, nedocílíte ale té nejlepší chuti. Brambory nejprve oloupejte a dejte je vařit.

Vařte je ale pouze zhruba 5 až 6 minut, aby se takzvaně předvařily. Poté je vyndejte z hrnce a nechte zcela vychladnout. Brambory nastrouhejte na struhadle najemno.

Potom najemno nastrouhejte také oloupanou cibuli. Na jednu větší bramboru připadne asi půl menší cibule. Směs osolte, opepřete, popřípadě dochuťte dalším kořením. Z těsta pak vytvořte malé nugetky.

Ty smažte v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Z jedné brambory by se vám měly podařit usmažit zhruba 2 až 3 nugetky. Ty potom podávejte s kečupem nebo tatarkou, vhodný je také domácí jogurtový dip s česnekem.

Zdroj: Autorský recept

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články