Jan Punčochář by v tomto v horku volil lososa. Češi se mu ale sjíždí do restaurace na úplně jiná jídla

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Jan Puncochar
Zdroj: Nextfoto

Jan Punčochář se vždy chtěl stát kuchařem. A teď si plní svůj sen nejen jako televizní hvězda, ale hlavně jako šéfkuchař restaurace U Matěje. Do té se na jeho vyhlášená jídla sjíždí lidé z celé České republiky.

Punčochář se vyučil v 90. letech, kdy se česká gastronomie začala pomalu rozkoukávat. „Nechtěl jsem vařit svíčkovou nebo roštěnky s okurkovou omáčkou. Chtěl jsem dělat moderní gastronomii, měl jsem v plánu i vycestovat,“ vzpomíná v rozhovoru pro iDNES.

Dnes v restauraci U Matěje lidé narazí jak na české klasiky, tak i na něco exotičtějšího. Kvůli čemu ale jezdí hosté nejčastěji a co frčí v horkých letních dnech?

Losos i segedín

Punčochář je milovníkem dobrého jídla i kvalitních vín. Má rád zahraniční kuchyni, nepohrdne ale ani českými klasikami. A právě ve stejném duchu je zaměřená i jeho restaurace.

„Losos marinovaný v kyselém zelí, okurkové gazpacho, hořčice a slaninový crumble… to bych si vybral z našeho meníčka v tomhle teple já!“ napsal Punčochář na svém instagramovém profilu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jan Punčochář (@jan_puncochar_chef)

Doplnil ale, že i v horkých letních dnech mnoho lidí chodí na vyhlášený segedínský guláš. Češi ho podle jeho slov jednoduše milují. Každý si tak v restauraci přijde na své.

Jezdí se tam i za českými buchtami

Za zmínku podle webu Forbes stojí rozhodně tvarohové buchty s rumovou omáčkou. Na ty se rovněž vydávají strávníci z celé země.

„Nemám moc rád, když se věci zbytečně komplikují,“ uvádí Punčochář. Právě proto některá jeho jídla kombinují jednoduché chutě a jsou založena spíše na tradiční české kuchyni. A buchty k nim patří.

Zároveň ale tento šéfkuchař ví, že někteří hosté mají náročnější chuťové pohárky a rádi si pochutnají na složitějších jídlech. Snaží se tak o to, aby v jeho restauraci vždy byl ten nejlepší výběr jídel úplně pro každého.

Zdroj: Instagram, iDNES, Forbes

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články