Cottage zmrzlina: Hit letošního léta, který neohrozí vaši postavu

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Proteinova zmrzlina
Zdroj: Y. A. Photo / Shutterstock.com

Blíží se léto a stejně jako každý rok i letos se objevil nový megahit mezi domácími zmrzlinami. Většinou se totiž jedná o recepty plné smetany.

Dnes vám přinášíme zcela unikátní recept na proteinovou zmrzlinu, která se navíc vyrábí ze zvláštní ingredience.

V hlavní roli cottage

Smetanové zmrzliny jsou výborné, ale nebudeme si nic nalhávat, zároveň i nedietní a tělu toho moc nepřinesou. Kromě nadbytečných faldíků.

Letošní hit se ale v tomto ohledu velmi liší od těch z předchozích let. Tou tajemnou ingrediencí je totiž sýr cottage. Nyní tak již chápete, proč se jedná o proteinovou zmrzlinu.

Jak sám autor receptu uvádí, při první myšlence na tento recept kroutil očima, že je to hloupost. Později však přišel na to, že tato hloupost je naopak geniální.

Tipy na lepší chuť

Než vás seznámíme s konkrétním receptem, přinášíme pár tipů, díky kterým bude proteinová domácí zmrzlina ještě lepší.

Ačkoliv vás bude lákat použít nízkotučný cottage, tak to rozhodně nedělejte, protože tím negativně ovlivníte konzistenci zmrzliny. Naopak tedy vybírejte cottage s co nejvyšším obsahem tuku.

Vzhledem ke slané chuti cottage je potřeba přidat více cukru, aby vám zmrzlina chutnala. Stále toho cukru není tolik, jako v kupovaných zmrzlinách, tak můžete být v klidu.

A v neposlední řadě ještě ušetříte mnoho peněz. Recepty na proteinovou zmrzlinu jsou totiž často spojeny s nákupem drahého přístroje na její výrobu. Ten ale vůbec není potřeba, protože stačí občas směs promíchat.

Dokonalá chuť

Nyní už pojďme na samotný recept. K výrobě proteinové zmrzliny budete potřebovat 500 g sýru typu cottage, půl lžičky vanilkového extraktu, balení malin (či jiného ovoce), 1 polévkovou lžíci třtinového cukru, 3 lžíce cukru krystal a 4 cereální sušenky dle vašeho výběru.

Všechny ingredience kromě sušenek a části malin rozmixujte tak, aby směs byla bez hrudek.

Z malin odeberte cca třetinu balení a nakrájejte je na drobné kousky. Sušenky nalámejte na malé kousky.

Následně do nádoby, ve které zmrzlinu budete zamražovat, vložte vždy část směsi ze skušenek a malin a zalijte je vzniklým tvarohem. A takto vrstvěte, dokud nenaplníte nádobu. Tu nakonec vložte do mrazáku.

Nyní se dostáváme do bodu, kvůli kterému mnozí doporučují přístroj na zmrzlinu, který zmrzlinu promíchává, aby nevznikly ledové krystalky.

Abyste tomu zabránili i bez přístroje, vyndejte každou hodinu směs z mrazáku a pořádně ji promíchejte. Směsi trvá cca 3 až 4 hodiny, než plně zamrzne, takže tento proces zopakujte přibližně třiktát. A máte hotovo!

Zdroje: BuzzFeed, The Pound Dropper

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články