Nela Slováková představila postup na své vyhlášené pomazánky. Fanoušci podle ní dělají česnekovou i vajíčkovou

od Markéta Krejčí
2 minuty čtení
Slovakova Nela
Zdroj: Profimedia

Silvestr – čas oslav, popíjení, ale také drobného občerstvení. Chlebíčky či jednohubky jsou v tomto dni v roce téměř povinností. Své o tom ví i brněnská podnikatelka a influencerka Nela Slováková. Ta se rozhodla své fanoušky potěšit vlastními recepty na česnekovou a vajíčkovou pomazánku. Vyzkoušet je tak můžete i vy.

Poslední den v roce tráví někdo na horách, někdo s přáteli a někdo v klidu domova. Většina lidí má ale poslední den v roce na stole připravenou pořádnou dávku občerstvení, a to od slaných chipsů přes salámy, sýry a samozřejmě také chlebíčky a jednohubky.

Pokud nemůžete už bramborový salát ani vidět, není nic lehčího než si veku či kolečka rohlíků namazat nějakou dobrou pomazánkou. A rovnou dvě – česnekovou a vajíčkovou – představila nedávno na svém instagramu influencerka Nela Slováková.

Česneková pomazánka je evergreenem

Ta sice není typickou hospodyňkou, její pomazánky jsou však vyhlášené a její sledující se neustále dožadují receptů na ně. Brněnská podnikatelka se proto rozhodla přání svých příznivců vyhovět a na svém instagramu zveřejnila videa s jejich přípravou. Fanoušci tak podle ní už pomazánky dělají. Nyní si je tak můžete doma vyzkoušet i vy.

Na česnekovou pomazánku pro šest osob budete potřebovat 6 čtverečků taveného sýru, který vložíte do středně velké misky.

Dále přidáte 60 gramů másla a k tomu 125 gramů krémového sýra typu žervé. Do mísy poté přidáte 1 lžíci hořčice, 3 vrchovaté lžíce majonézy a dle chuti pepř a sůl.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nela Slováková (@nelaslovakova)

Příliš hustou směs můžete zředit

Nakonec přidáte lisovaný česnek, na slabší pomazánku bude stačit 5 stroužků. Pokud ale chcete, aby měla pomazánka větší říz, můžete jich přidat i více. Nakonec vše důkladně zamícháte.

Hotovou směs je nyní potřeba zředit vodou či vodou s mlékem. Pomazánka totiž v lednici ještě výrazně ztuhne a její natírání na pečivo by pak bylo velmi složité. Nemusíte se tak bát nalít do pomazánky jednu menší skleničku. Vše opět promíchejte, a to ručně či za pomoci kuchyňského robota.

Nakonec do pomazánky vmíchejte 2 nastrouhané bločky sýra, nejlépe 45% eidamu. Pomazánku nechte odpočinout v lednici, ideálně do druhého dne. Poté ještě ochutnejte a výsledný pokrm případně dochuťte.

Nyní už můžete pomazánku namazat na nakrájený rohlík či na veku, kterou můžete ozdobit hroznovým vínem, klobásou či olivou.

Vajíčková pomazánka podle Nely

Na vajíčkovou pomazánku budete potřebovat v první řadě vajíčka, a to v počtu 12 kusů. Ty si můžete uvařit den dopředu. Důležité je, aby byla natvrdo a aby byla před přípravou pomazánky vychlazená.

Do misky dejte 4 čtverečky taveného sýru, 250 gramů másla a 1 balení čerstvého sýra či žervé. Poté přidejte 1 lžíci hořčice a 4 vrchovaté lžíce majonézy.

Dále přidejte nastrouhané sterilizované okurky, a to asi ½ sklenice. Přebytečnou šťávu můžete vylít pryč nebo ji v okurkách nechat, a to podle toho, jak chcete mít výslednou pomazánku kyselou.

Následně přidejte 3 menší najemno nakrájené cibule. Celou směs osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Nyní přidejte vychlazená a nastrouhaná vajíčka a už jen lehce promíchejte. Hotovou pomazánku pak už jen namažte na vámi vybrané pečivo. Ozdobit můžete strouhaným sýrem, vajíčkem či paprikou.

Zdroj: Instagram

Autor: Markéta Mladá


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články