Michal David se ve svém životě několikrát řídil dietami a snažil se na svou figuru dbát. Jak ale přiznává, někdy je to těžké. Hudebník se v rámci možností snaží dodržovat zdravý životní styl, nepřejídat se a jíst rozmanitá jídla. Miluje českou, ale především zahraniční kuchyni. V obou případech si poradí s vařením sám doma.
„Diet jsem vyzkoušel hodně, třeba krabičkovou, ale to bylo spíš trauma. Vůbec mi to nechutnalo. Zhubnul jsem tenkrát sice deset kilo, jenže pak jsem začal jíst normálně a přibral jsem těch kilo patnáct!“ svěřil se kdysi Blesku.
Někdy má Michal David chuť na obyčejnější a trochu nezdravé jídlo, jako je třeba tatarák, uvádí Česká televize. Jindy si ale potrpí na luxus a dopřává si speciality moře. Jednou z jeho nejoblíbenějších pochoutek jsou thajské grilované krevety.
Chcete si pochutnat jako tento hudebník? Pokud máte rádi mořské plody, recept na krevety podle Michala Davida byste rozhodně měli doma vyzkoušet. Není na něm vlastně nic složitého a muzikant ručí za to, že jak jednou ochutnáte, nebudete už chtít jíst nic jiného.
Tygří krevety podle Michala Davida
Na tuto zahraniční pochoutku, kterou zpěvák poprvé ochutnal pravděpodobně v Itálii, budete potřebovat tygří krevety, česnek, koriandr, petržel, sůl, pepř, česnek olivový olej a bílé víno. Bylinky mohou být sušené, podle Blesku je ale samozřejmě ideálnější mít je čerstvé.
Krevety pořádně několikrát propláchněte studenou vodou a přendejte je do mísy. Česnek, koriandr a petržel rozmělněte, smíchejte se solí a pepřem a vše přidejte do misky.
Krevety ve směsi koření pořádně obalte. Přidejte trochu oleje a bílého vína a vše důkladně promíchejte. Vše nechte v lednici asi hodinu odležet.
Michal David pro lepší manipulaci krevety napichuje na špejli. Takto připravené je pak umístí na gril. Špejle by se měla nejprve namočit ve vodě, aby nehrozilo, že začne od plamenů hořet. Krevety se grilují z každé strany zhruba 30 vteřin. Pak už si jen vychutnejte dokonalý požitek z cizokrajného jídla.
Michal David se v poslední době cítí velmi dobře a přiznává, že svou váhu konečně dostal pod kontrolu. Jednou za čas si tak může dopřát i nějaké to kaloričtější jídlo.
„Trik je v tom, že jsem konečně začal jíst! Pravidelně, častěji a menší porce. Tělo si na to zvyklo a nemá deficit, neukládá si zásoby,“ prozradil.
Zdroj: Prima, Blesk, Česká televize
Autor: Šárka Cvrkalová