Lucie Vondráčková se směje hudebním kritikům. Z ničeho se ale nepoučila a není vidět žádný posun

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
lucie vondrackova
Zdroj: Profimedia

Když kariéra Lucie Vondráčkové začínala, fanoušci ji milovali. Dobře se oblékala a zpívala písničky o nadějné lásce, svobodě a s tak trochu naivními, ale velmi upřímnými texty. Jenomže to bylo v době, kdy jí bylo dvacet. Časy se změnily a ona především dospěla. Jenže si to nejspíš moc neuvědomuje.

Každá její písnička je nějakým způsobem o lásce. Naivní, milá a hezká, sama ale možná tomu, o čem zpívá, příliš nevěří. Zatímco kdysi její slzy v očích fanoušci považovali za něco upřímného, dnes by se od maminky dvou dětí čekal trochu větší nadhled a hlubší myšlenky.

Kritici pravidelně zásobují média informacemi o tom, že hudební i módní vkus Vondráčkové se zastavil v roce 2000 a že by nejspíš bylo na čase trochu popřemýšlet nad tím, kam by mohla růst, ona se ale místo toho, aby si z připomínek něco vzala, jenom směje a jede si stále tu svou.

Až si dovolím se zamilovat, zeptám se médií, jestli je to v pořádku

„Přišla jsem na velice zajímavá fakta! Hudební kritika evidentně úplně zbožňuje naše Láskověty. Od názvu CD, přes Vzkaz v lahvi a Hvězdy až po texty Mariana Brezániho a Kamila Peteraje. Spolupráce s Raegem nebo Marianem Čekovským už je jen třešinka na dortu,“ zasmála se Lucie na úvod svého dlouhého textu.

V něm se zabývá tím, jak ji lidé neustále kritizují, dodává ale, že ona je, jaká je, a rozhodně se nehodlá měnit.

To je ale možná ten problém, Lucie. „Příště, až si dovolím se zamilovat, budu zřejmě muset požádat o svolení a průzkum bulvárního mínění. Co si jako o tomto spojení myslí, jestli se k sobě naše dva světy v dlouhodobé perspektivě hodí a jestli máme v téhle konstelaci na nějakou lásku vůbec právo,“ dodala.

Zareagovala tím na několik slov médií o jejích naivních textech, ale i o tom, jak se ve společnosti řeší její vztahy. Nikdo jí přitom neříká, s kým by měla, nebo neměla chodit, naopak se jí spíše lidé snaží pomoci k tomu, aby se vyvíjela a nezůstala až do důchodu v duši naivní dvacítka.

Jsem šťastná

„Jsem šťastná, že se vám Růže i Láskověty líbí, že mi dáváte tolik energie a že jste tu prostě se mnou. No a já si zas popluju svobodně s muzikou i láskou v zádech. Stejně to ani jinak neumím. Už mě znáte,“ vzkázala těm fanouškům, kteří ji mají rádi takovou, jaká je.

Je pravda, že se Lucie díky svému hudebnímu i módnímu stylu drží stále v mladých letech, a někteří lidé ji právě proto milují. Na druhou stranu ale příznivci obvykle od umělců očekávají nějaký posun a vývoj. Život jim nadělí radosti i překážky a oni na ně reagují.

Lucie ale zůstává ve svém starém světě, kdy neměla děti, jediné, co milovala, byla marmeláda, jak zpívá v jedné z písní, a lásku viděla hodně naivně. Dnes má přitom za sebou už několik vztahů a je maminkou od rodiny. Jak jí pak mají kritici její texty písní věřit?

Zdroj: Instagram

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články