Jak vyloupat granátové jablko, aniž byste poté museli malovat

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Granatove jablko
Zdroj: Shutterstock

Ovoce má rád snad každý. A snad každý by chtěl vyzkoušet úplně všechny druhy ovoce, které se na světě nacházejí. Mezi jedno tropické ovoce patří granátové jablko, které je velice chutné, ale vcelku těžké na přípravu.

Pokud jste se někdy cítili ve stresu při loupání granátového jablka, tak je pro vás tento článek jako stvořený. Prozradíme vám snadný způsob, jak vyjmout semena granátového jablka, aniž byste poté museli malovat.

Sladké a šťavnaté

Granátové jablko se používá ve slaných i sladkých receptech. Velké množství lidí zřejmě zná původní metodu přípravy, kdy se jablko rozkrojilo a ponořilo do misky naplněné vodou. Ve vodě se pak doporučovalo vyloupat semena, nechat je sednout na dno misky, zbavit se kůry, a nakonec vše přecedit.

Tento způsob se však zdá trochu složitější. Proto se většina lidí rozhodne koupit již vyloupané granátové jablko v pytlíku, aby se nemuseli zbytečně trápit. Malé balení těchto „drahokamů“ je však přehnaně drahé, proto je lepší naučit se jednoduchý trik.

Nadšená kuchařka totiž objevila jednoduchý způsob bez použití vody. A jablko se jí podařilo vyloupat za méně než minutu. Granátová jablka jsou známá jako superpotravina se spoustou skvělých zdravotních výhod. Mohou vám pomoci v boji s rakovinou, mohou také snížit krevní tlak a cholesterol.

Rychle a snadno díky jednoduchému triku

Před přípravou granátové jablko dobře umyjte. Kdykoli krájíte ovoce nebo zeleninu s kůrou, máte velkou šanci vnést bakterie z vnějšího povrchu do jedlé části. Po umytí nakrájejte granátové jablko vodorovně na polovinu.

Vložte granátové jablko otevřenou stranou dolů do své nedominantní ruky. Hned poté umístěte menší misku pod vaši ruku, ve které jablko držíte. Popadněte dřevěnou lžíci nebo vařečku a začněte do jablka bouchat, co jen to jde.

Většina lidí se v tento moment diví, že se nic neděje. Většinou je to však proto, že na jablko pouze jemně „ťukají“. Ničeho se nebojte a do granátového jablka pořádně udeřte, aby se uvolnil veškerý obsah.

V silném poklepávání pokračujte, dokud nevypadnou všechna semínka. To stejné opakujte s druhou polovinou.

Svůj výtvor můžete skladovat v chladničce ve vzduchotěsné nádobě po dobu pěti dnů. Nebojte se ani zamrazení. V létě si pak můžete semínky ozdobit váš oblíbený koktejl nebo dezert.

Zdroj: The Café Sucre Farine
Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články