Které psí plemeno se nejvíce hodí jako rodinný společník?

od
2 minuty čtení
pes
pes

Každý, kdo má potomka to zná, dítě si přeje psího kamaráda. Ale jaká plemena se k dětem nejvíce hodí? V tomto článku se dozvíte, která plemena jsou pro vás a vaše děti sázkou na jistotu a budete se rozumnět.

Zlatý retrívr

Toto plemeno je pro mnoho rodin jasnou volbou, jedná se o klidného, bezkonfliktního, soustředěného, vnímavého a společenského psa. Je snášenlivý, trpělivý a snadno se cvičí. Pro děti je ideálním společníkem. Ne nadarmo se díky svým kvalitám osvědčil jako slepecký pes nebo pomocník tělesně postižených lidí.

Labradorský retrívr

Na labradora se vztahuje mnoho kladných přívlastků – vlídný, družný a rodinný. Tento pes miluje vodu, tak si s ním vaše děti užijí v létě u rybníka spoustu legrace. Labradorský retrívr je ukázkovým příkladem přizpůsobivého rodinného psa.

Zdroj: 123RF.COM

Bostonský teriér

Tento dobře vychovatelný, ovladatelný, bystrý a nadaný pes, který je teriérem jen podle jména (ztratil veškeré teriéří sklony k rvačkám a dává přednost lidské společnosti), je taktéž vhodným čtyřnohým kamarádem do rodiny s dětmi. Bostonští teriéři jsou ve třech velikostních rázech – měli by vážit od 5 – 11,5 kg, takže je to velikostně ideální parťák na výlety, dovádění i psí sporty. Je temperamentní, hravý a za svého pána se umí postavit.

Maltézský psík (Maltézáček)

Pro rodiny, které preferují psa spíše menších rozměrů, je tento drobný psík s krásnou, dlouhou srstí ideální volbou. Jeho srst sice vyžaduje určitou péči, zato ale nelíná. Je to poněkud citlivý tvor, ale stále dobře naložený a s vynikající povahy.

Autor: redakce


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články