Královna Alžběta řádí jako zamlada. Všem ukázala, jak se to dělá

od Nikola Jaroschová
< 1 minuta čtení
Kralovna Alzbeta
Kralovna Alzbeta

Královna Alžběta je ukázkovým příkladem aktivní dámy. Když byl koronavirus v plné síle, odebrala se do karantény na zámek Windsor. Jakmile ale měla možnost budovu opustit, vyrazila si na projížďku na koni, aby se nadýchala čerstvého vzduchu.

I ve stáří si užívá života naplno

Alžběta II. oslavila v dubnu devadesáté čtvrté narozeniny. Její fyzičku by jí však mohla závidět i spousta mladších. Právě zítra tomu bude 67 let od doby, kdy byla korunovaná.

Vždy s noblesou

Odhalená ramena jsou tabu. Ženy z královské rodiny mají velmi přísný dress code a královna ho pečlivě dodržuje.
Dokonce i na divokou projížďku na koni si vyrazila v elegantním vzorovaném šátku, který jí zakrýval účes.

Zdroj: Profimedia

Outfit se skládal z vínových kožených bot, krémových kalhot a šedého elegantního saka. Třešničkou na dortu byly už jen krajkované rukavice.

V sedle už od dětství

Královna se v jízdě na koni cvičila už od dětství. Její okolí tvrdí, že za ty roky se v jízdě zdokonalila a dnes svými dovednostmi překonává i mnoho mužů. Nenechte se zmást její ladností a elegancí.

Za druhé světové války sloužila Alžběta jako důstojnice, kdy opravovala vojenská auta. V mnoha situacích uměla rázně zakročit a vyřešit problém.

Už odmala byla vedena také k manuální práci a sportu, a díky tomu i ve svém úctyhodném věku zvládá činnosti, o kterých si někteří běžní důchodci mohou nechat zdát.

Autor: Eva Marešová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články