Není snad nikdo, kdo by se na sociálních sítích nepochlubil vlastním chlebem či lahodnými houstičkami, které si upekl sám. Pěkně doma v karanténě. Nastal ale problém, Češi vykoupili droždí, které je základní surovinou této křupavé pochoutky.
Nebyli by to ale Češi, aby nevymysleli řešení, a tak se hitem posledních dní stává podomácku vyrobené droždí, na jehož výrobu doma určitě suroviny máte.
Suroviny na výrobu droždí:
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml piva
Všechny suroviny zamíchejte, nechte stát u tepla do rána a druhý den máte kvásek, které odpovídá jedné kostce droždí.
Všichni jsme teď zvědaví, jestli tato nová záliba do budoucna v českých rodinách vydrží a zda si místo ranního spěchu do potravin budou všichni doma pěstovat kvásky, kynout a motat snídaně sami i po karanténě.
Autor: Tereza Netolická